Beaux-Arts de Paris Hakkında Bilgi Alın
Bugün École des Beaux-Arts, rue Bonaparte ve Quai Malaquais arasında iki hektarlık bir alana yayılmış geniş bir komplekstir. Binaların çoğu 17. ve 19. yüzyıllara dayanıyor; Bazıları 20. yüzyıldan. En eski binalar, manastırın bir parçası olarak 17. yüzyılın başında inşa edilen şapel ve ek binalarıdır. Fransız Devrimi ve Napolyon döneminde, mimar Alexandre Lenoir (1761-1839), binayı, Fransız heykelinin olağanüstü eserlerinin bulunduğu müze olan Musée des Monuments Français’e dönüştürdü.
Müze 1816’da kapatıldığında binalar École des Beaux-Arts’a tahsis edildi. Ardından mimar François Debret (1777-1850) ek binalar tasarlamak üzere görevlendirildi. İlk önce yarışmalar için vazgeçilmez bir tesis olan Bâtiment des Loges’u kurduktan sonra Palais Des Études üzerinde çalışmaya başladı. Debret’in başında, Palais des études’e devam eden öğrencisi ve kayınbiraderi Félix Duban (1797-1872) ve Quai Malaquais’e (Palais des Beaux-Arts) bakan sergi binası geçti.Ayrıca rue Bonaparte tarafındaki giriş avlularını, şapeli ve manastır manevi manzarası olan Cour du Mûrier’i yeniden tasarladı. Bazı durumlarda Duban, Musée des Monuments Français’in kapatıldıktan ve koleksiyonlarının dağılmasından sonra yerinde kalmış, tamamen farklı mimari ve dekoratif unsurları yeniden kullandı ve böylece tümüne yadsınamaz bir estetik birlik kazandırdı.
Bölümler ve Dereceler
Lisans ve Yüksek Lisans Bölümleri (Undergraduate and Graduate)
Madde ve Uzay (Fresko,Modelleme, Seramik, Metal İşleme) (Article and Space (Fresco, Modeling, Ceramic, Metal Processing)
Resim (Painting)
Dijital Teknikler (Digital Techniques)
Plastik Sanatlar (Plastic arts)
Lokasyon
Lokasyonu Haritada Görüntülemek İçin Görsele Tıklayın…
Başvuru Şartları
- Portfolyo
- Transkript (Lise Diploması/üniversite diploması)
- Dil Skoru iyi derecede Fransızca
- Referans Mektubu
- Motivasyon Mektubu
- Pasaport/Vize
Okul çizim, resim, heykel, ve mimarlık (1968 yılına kadar) gibi güzel sanat alanlarında eğitim vermektedir. 1935’ten itibaren okulun müfredatı Alman müfredatına yakınlık göstermektedir. Ayrıca Türk ressam Neşet Günal ve Eugène Delacroix bu okuldan mezundur.
Fransa’da Yaşam
- Hem öğrenci olup hem de part time çalışma hakkı elde etmek ve daha sonra staj hakkıyla birlikte profesyonel iş dünyasına dahil olmak için fırsat kovalamak en güzel yoldur.
- İmkanınız varsa üniversiteye Fransa’da başlamak, sonrasında master ve doktora programlarına kaydolarak sisteme ve sosyal hayata ve sonrasında da iş dünyasına dahil olmak en çağdaş yöntemdir.
- Burada iki yıl yüksek öğrenim eğitimi alan kişilere vatandaşlık başvurusu yapma hakkı tanıyor. Her başvuran da vatandaş olabilecek diye bir şart yok.
- Çok zengin bir tarih ve kültüre, bin yıllık köklü bir geçmişe sahip bir ulus Fransa, Fransızların yürekten bağlı oldukları temel değerlerin ifadesidir.
Ulaşım
- Fransa, Avrupa Birliği’ndeki ekonomik olarak en gelişmiş ülkelerden biridir.
- Paris’te ülkenin en büyük demiryolu ağı vardır, sadece tüm şehirlere ve bölgelere değil aynı zamanda komşu ülkelere de yayılıyor.
- Yerel ve bölgesel yüksek hızlı trenlerin yanı sıra, ülkede çalışan Ekspres trenler vardır.
- Toplu taşıma araçlarından bahsederken, en popüler otobüslerdir. Tüm yolculuklar kesinlikle zamanlamaya dayanmaktadır. Bununla birlikte, büyük şehirlerde sıkça, toplu taşıma araçları trafik sıkışıklığına neden olmaktadır. Otobüsler bir şehirden diğerine durmadan ulaşmak gerektiğinde en popüler ulaşım seçeneği haline geliyor. Ayrıca, Fransa’nın başkentinde, gece boyunca hareket etmeyi sevenler için tasarlanmış gece otobüsleri vardır.
- Metro sadece başkente değil, yakındaki banliyölere de hizmet vermektedir. Şehirde şu ana kadar 17 düzenli metro hattı var. Turistler için her istasyonda oldukça net haritalar ve şemalar bulunması özellikle yararlıdır.
MERAK ETTİKLERİNİZ İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ ALIN…
Online Portfolyo Hazırlık Eğitimleri
Portfolyo Hazırlık Eğitimlerimiz Hakkında Bilgi Alın…
Yurtdışında ki Üniversiteler Neden Portfolyo İstiyor?